Olemme harjoitusyritys, joka on luotu Turun Ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä opiskelun yhteydessä ja jonka avulla opiskelemme ensimmäisen vuoden liiketalouden opinnot.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Hunajata.

Tapahtumilla ja asioilla on seurauksensa, niin myös joulukuussa 2012 järjestetyllä myyntikilpailulla. Maanantaina täyttyi Turun ammattikorkean, Salon toimipisteen iso auditorio ensimmäisen vuoden opiskelijoista tulosten julkaisua kuuntelemaan. Painaessaan videotykin jäädytykseltä pois tutoropettaja paljastaa luokan 306 Makean tiimille mieluisen näyn; voitimme!

Kiitos ja kunnia tapahtuneesta kuuluu kaikille yhteistyökumppaneillemme. Kiitos mahdollisuudesta harjoitella kaupankäyntiä ylä- sekä alamäkineen! Kiitos, että olette ymmärtäväisiä kun tiedonkulku on takkuillut ja eteen on tullut inhimillisä erheitä! Rahkeemme tulevaisuuden haasteisiin karttui arvokkaalla kokemuksella ja toivomme, että pääsemme mahdollisimman pian kehittämään opittuja taitoja ja tietoja kanssanne lisää!


Kuten olemme jo useaan otteeseen maininneet harjoitusyritysmessut lähestyvät vääjäämättä. Kaikki mahdollinen tuki ja turva, apu ja avustus on h-hetken lähestyessä toivottua. Onneksi saimme opastusta messu infotilaisuudesta, jossa kuulimme, että messuosastolla voi tarjota jotain purtavaa. Tämä on kuulemma hyvin yleinen tapa oikeassa yritys- ja messumaailmassa. Herääkin kysymys, onko joku joskus nähnyt jonkun, joka olisi mennyt jonnekkin ilmaisen pullakahvin, hernekeiton tai makkaran perässä?

Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa, BS on vain yksi niistä.

Hy Makea Design Oy:n puolesta,
Johanna

tiistai 15. tammikuuta 2013

Hulivilit messut ja kuulumiset

Heti alkuun voitaneen todeta joululoman toimineen tarkoituksensa mukaisesti. Koko tiimi puhkuu intoa kun kevättalven h-hetki harjoitusyritysmaailmassa lähestyy. 

Messuja varten on stormattu oikein urakalla ja paljon hienoja, innovatiivisia ja suuria ideoita on tullut esille. Jokaisella on ollut oman  toimenkuvansa kanssa paljon puuhaa. Allekirjoittanut hoitaa arpajaisia ja hankkii kovaa vauhtia Salolaisilta yrityksiltä arpajaislahjoituksia, muutama lahjoitus ollaankin jo saatu! 

Messuista en enempää aio paljastaa, jääköön ne pimeän peittoon ennen suurta päivää, mutta kuten ylhäältä voi tulkita niin arpajaiset ovat luvassa. Ja muistakaa arvoisat lukijat että harjoitusyritysmaailman laista poiketen on arpajaisissa tarjolla ihka oikeita palkintoja!

Pari kuvaa viime vuoden messuista
amk
amk

Mitä muuta meille kuuluu?

Jottei koko tammikuun blogipostaukset olisi vain messuista on parasta kertoa myös muita kuulumisia koulustamme.

Treenit
Tänään olivat ensimmäiset "treenit". Treenejä voisi  luonnehtia keskusteleviksi oppitunneiksi omassa ryhmässä. Treeneissä opettaja ei luennoi vaan esittää enemmänkin alustuksen ja ohjaa keskustelua, sisällön luomme itse keskustellen. Treenit ovat hieno opetusmuoto harjoitusyrityksen ohessa, keskustelu on aidosti osallistavaa ja dynaamista opettajan ohjauksen avulla. Tänään käsittelimme henkilökohtaista myyntityötä johon liittyvän tehtävän olimme tehneet jo ennen joululomaa. Treeneissä tuli paljon asioita esille ja toivottavasti jokainen oppi lisää myyntityöstä.

SoMe 

"You can think to live without social media in business, but in practice that does not work. People will talk."

Edellispäivänä taasen alkoi aivan uusi kurssi "Social media and business". Kurssi tuo näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja aukaisee mitä sosiaalinen media oikeasti on ja mitä sillä kykenee tekemään jonkun asian eteen. Some on paljon enemmän kuin "oma 7-päivää".

Tulemme ottamaan kurssin oppeja käytäntöön, kun meidän pitää luoda sosiaalisen median kampanja uuden tuotteen lanseerauksen ohessa. Mutta tästä enemmän sitten kun aika on.

Hy MakeaDesign Oy:n puolesta, Kenneth


torstai 10. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeetHYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA 2013!

Hy MakeaDesign Oy:n porukka palasi tämän viikon maanantaina takaisin töiden pariin virkistävän, ja ehkäpä jopa vähän liian pitkän, joululoman jälkeen. Viikko aloitettiin palaverilla, jossa kävimme vielä läpi viime vuoden mietteitä ja suuntasimme katseita jo tulevaan. Tammikuun lopussa koulussamme järjestetään siis Harjoitusyritys messut, joihin olimme tänään saamassa tarkempia ohjeita ja aloimme todenteolla ideoida tulevaa messuosastoamme! Ideat ovat lennelleet tänään oikein kunnolla, pian päästään varmasti tekemään jo suurempia päätöksiäkin. Uusi vuosi toi mukanaan myös muutoksia tiimeissämme kun vanhat tiimienpäälliköt väistyivät uusien tilalta. Budjetti ja raha-asiat ovat myös olleet kuluneella viikolla mietinnässä kun kirjanpito polkaistiin käyntiin. Tilanne näyttää osaltamme oikein hyvältä, jee, hyvä me! Mietinnässä on myös muutamia uusia extra-tuotteita, mutta niistä varmasti lisää myöhemmin. Innolla lähdemme kohti kevätlukukautta!

Hy MakeaDesign Oy:n puolesta nykyinen talouspäällikkö Henni