Olemme harjoitusyritys, joka on luotu Turun Ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä opiskelun yhteydessä ja jonka avulla opiskelemme ensimmäisen vuoden liiketalouden opinnot.

torstai 28. helmikuuta 2013

Pieni kevennys hiihtolomalta paluuseen

Posankka, tämä helsinkiläisen Alvar Gullichsenin kädentaidon tuotos, toivottaa tervetulleeksi Turkuun, mutta myös lisäksi luo jäykimmänkin business-miehen huulille hymyn Helsingintien aamuruuhkassa. Posankka valmistui teräsvahvisteisesta lujitemuovista vuonna 1999 Nauvossa, mistä se kuljetettiin lipumaan saman vuoden vappuna Aurajokeen ja myöhemmin se siirrettiin nykyiselle paikalleen hotelli Caribian edustalle Turun ylioppilaskylän alueelle. Tämän kumiankan ja marsipaanipossun risteytyksen strategiset mitat ovat pituus 5m, leveys 4,35m ja korkeus 7,5m ja se saa päähänsä joulun ajaksi tonttulakin ja vapuksi ylioppilaslakin.Alkuaikoina Posankka sai päälleen niin kuraa, kummastusta kuin kiviäkin, mutta enimmäkseen kuitenkin se on saanut hellyydenosoituksia haleista aina kylkeen kirjoitettuihin rakkausviesteihin, Hellyyttä se saa myös Caribia hotellin johtajalta, joka tilaa sille pesun vähintään kerran vuodessa.Sillöin tällöin Posankka saa hellyyttää myös ehkä epämukavissa merkeissä (varsinkin jos sillä olisi tuntoaisti): monet turkulaiset yökiitäjät ovat nimittäin saaneet päähänsä kiivetä sen selkään yön pimeinä tunteina ja kerran joku isopäinen varas kävi myös nappaamassa ylioppilaslakin sen päästä. Tätä kiipeilyä tapahtuu myös joskus yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa rastikierroksilla.Suurin osan tämän tekstin tiedoista on kaivettu Wikipedian ihmeellisestä maailmasta, mutta käytin apuna myös Turun Sanomien nettilehteä "Varas vohki Posankan yo-lakin" (TS Viihde 1.5.2008) sekä "Pinkki sekasikiö ui sydämiin" (TS Viihde 15.5.2009 Piia Heikkinen).

Hauskaa hiihtoloman jälkeistä viikkoa!

HY MakeaDesign Oy:n puolesta (Posankan naapurissakin asuva) Iina

P.S. Pääsiäiseen on vajaa 5 viikkoa!

perjantai 15. helmikuuta 2013

Ei kun suksimaan!

MakeaDesignin alkuvuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin ja hommia on riittänyt! Aika on vierähtänyt pikavauhtia jo siihen tilanteeseen, että ensi viikon vietämme hiihtolomaillen!

Pikkuinen kurkistus viime päiviin...

Viikko alkoi ryhmätentillä, jonka sisällöstä emme etukäteen tienneet juurikaan mitään. Tentti olikin kovin toiminnallinen; oli myyntineuvotteluja ja niiden arvioimista, raportointia ja asiakastapahtuman suunnittelua sekä kutsujen taiteilua. Menoa ja meininkiä riitti ja kaikilla oli mukavaa!

Loppuviikosta uppouduimme nettisivujen tekemisen alkeiden ihmeelliseen maailmaan. Vielä ollaan aivan alkutekijöissä niiden saralla, mutta muutaman viikon kuluttua saamme jo julkaistua toivottavasti jotain...

Torstai oli ruusuinen ystävänpäivä, kun osto- ja logistiikkatiimimme Pekka toivotti ystävänpäivät kaikille vuosikurssimme tytöille oikein ruusujen kera!
Kävimme myös markkinoimassa ystävänpäiväkampanjaamme; kokouspyörää, jossa muutama henkilö voi istua omilla satuloillaan ringissä, samassa pyörässä, samaan aikaan pyöräillen ja kokoustaen!

Mukavaa hiihtolomaa kaikille,
Makeat palaavat töiden pariin taas viikon kuluttua viikolla 9!

MakeaDesignin puolesta,
Kaisa

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Hyvää maanantaiaamua!


Viikon raskain aamu kannattaa aloittaa iloisilla uutisilla, jotta loppu viikko ei tunnu niin työteliäältä. Ensinnäkin minulla on ilo kertoa, että Hy MakeaDesign Oy on voittanut harjoitusyritysmessuilla käydyn keskinäisen messukilpailun. Kilpailussa mitattiin harjoitusyritysten asiakaspalvelutaitoja, sisäänheittotaitoja, messuilla järjestettyä aktiviteettia, myyntitaitoa, niin määrällisesti, kuin laadullisestikin, sekä messuständin näyttävyyttä ja houkuttelevuutta markkinoinnin näkökulmasta. Yksittäisillä osa-alueilla hävisimme vain aktiviteetin ja määrällisen myynnin suhteen. Kunniamainintana, määrällisesti eniten tuotteita myi EasyEvents.

Messukilpailun voitto merkitsee sitä, että ainakin osa hy:mme jäsenistä lähtee Liettuaan kansainvälisille harjoitusyritysmessuille edustamaan Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikön TSK:n opiskelijoita. Vaikka messukonsepti onkin jo kasassa, suunniteltavaa tuli paljon lisää ja töitä riittää. Toivottavasti työn määrä pitää meidät nöyränä ja muistamme antaa kaikkemme ja nauttia saamastamme hienosta tilaisuudesta sekä sen tuomasta kansainvälisestä kokemuksesta.

Viime viikolla saimme myös uuden tehtävän liittyen harjoitusyritystoimintaamme. Seuraavien viikkojen aikana meidän tulee suunnitella jotain uutta liiketoimintaamme. Tämä voi olla vaikkapa uuden tuotteen tai kokonaan uuden liiketoiminnan lanseeraaminen. Haasteena onkin nyt jakaa porukka niin, että osa voi suunnitella ja työstää tulevia messuja ja osa uutta liiketoimintaa.

Aamumme jatkuukin seuraavaksi ryhmätentillä.

Erittäin hyvää ja aurinkoista loppuviikkoa kaikille,

sydämellisesti toivoen,

Teemu Kiviaho
Hy MakeaDesign Oy

perjantai 1. helmikuuta 2013

Makeat messuterveiset!

MakeaDesignin toimitusjohtaja Kaisa Aaltonen valmistautumassa alkavaan messupäivään ja tekemässä viime hetken silauksia messupisteellemme.

Pitkään suunnitellut ja paljon puhutut Hy- messut ovat nyt takanapäin. Meininki ja fiilis olivat aivan mahtavat koko tapahtuman ajan ja vieraita riitti koko päiväksi.

Aamulla saavuimme tapahtumapaikalle klo.9.00 ja aloimme vauhdilla kokoamaan ständiämme Henni Rauhalan ohjauksella. Teimme samalla myös muita avustavia tehtäviä päivää varten, kuten tulostimme arvontalomakkeita ja kuvastoja, teimme lisää käyntikortteja, päivitimme facebookiin messukutsun ym.. Lopulta viimeistelimme itsemme niin henkisesti kuin fyysisestikkin valmiiksi ja kävimme vielä jokainen omat tehtävä alueemme läpi. Kun kello lähestyi kahtatoista, jokainen lähti hoitamaan omia tehtäviään.

Kello kaksitoista alkoi todellinen vilske, kun messut pyörähtivät käyntiin. Lähdimme heti etsimään asiakkaita ja houkuttelimme heidät messupisteellemme suklaiden ja hyvien puhetaitojen avulla. Ekat kaupat olivatkin hetkessä hoidettu ja niistä rohkaistuen saimme tehtyä paljon kauppaa koko päivän ajan. Olimme järjestäneet myös tuotekyselyn ja arvonnan, mikä osoittautui huikeaksi menestykseksi ja yhtään palkintoa(n.300) ei ollutkaan  liikaa, vaikka aluksi niin kuvittelimmekin. Asiakkaita riitti pisteellämme alusta ihan viimeisiin minuutteihin saakka.

Nyt odottelemme innolla tuloksia, sillä messujen paras yritys palkitaan. Paras palkinto on kuitenkin se kokemus, jonka päivästä saimme! M&M-tiimiläistä Iida Kuusista lainaten: " Nämä olivat kyllä elämäni nopeimmat kolme tuntia! Ja sauskaa oli!"

-MakeaDesignin puolesta,
Krista Salmi