Olemme harjoitusyritys, joka on luotu Turun Ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä opiskelun yhteydessä ja jonka avulla opiskelemme ensimmäisen vuoden liiketalouden opinnot.

torstai 28. helmikuuta 2013

Pieni kevennys hiihtolomalta paluuseen

Posankka, tämä helsinkiläisen Alvar Gullichsenin kädentaidon tuotos, toivottaa tervetulleeksi Turkuun, mutta myös lisäksi luo jäykimmänkin business-miehen huulille hymyn Helsingintien aamuruuhkassa. Posankka valmistui teräsvahvisteisesta lujitemuovista vuonna 1999 Nauvossa, mistä se kuljetettiin lipumaan saman vuoden vappuna Aurajokeen ja myöhemmin se siirrettiin nykyiselle paikalleen hotelli Caribian edustalle Turun ylioppilaskylän alueelle. Tämän kumiankan ja marsipaanipossun risteytyksen strategiset mitat ovat pituus 5m, leveys 4,35m ja korkeus 7,5m ja se saa päähänsä joulun ajaksi tonttulakin ja vapuksi ylioppilaslakin.



Alkuaikoina Posankka sai päälleen niin kuraa, kummastusta kuin kiviäkin, mutta enimmäkseen kuitenkin se on saanut hellyydenosoituksia haleista aina kylkeen kirjoitettuihin rakkausviesteihin, Hellyyttä se saa myös Caribia hotellin johtajalta, joka tilaa sille pesun vähintään kerran vuodessa.



Sillöin tällöin Posankka saa hellyyttää myös ehkä epämukavissa merkeissä (varsinkin jos sillä olisi tuntoaisti): monet turkulaiset yökiitäjät ovat nimittäin saaneet päähänsä kiivetä sen selkään yön pimeinä tunteina ja kerran joku isopäinen varas kävi myös nappaamassa ylioppilaslakin sen päästä. Tätä kiipeilyä tapahtuu myös joskus yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa rastikierroksilla.



Suurin osan tämän tekstin tiedoista on kaivettu Wikipedian ihmeellisestä maailmasta, mutta käytin apuna myös Turun Sanomien nettilehteä "Varas vohki Posankan yo-lakin" (TS Viihde 1.5.2008) sekä "Pinkki sekasikiö ui sydämiin" (TS Viihde 15.5.2009 Piia Heikkinen).

Hauskaa hiihtoloman jälkeistä viikkoa!

HY MakeaDesign Oy:n puolesta (Posankan naapurissakin asuva) Iina

P.S. Pääsiäiseen on vajaa 5 viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti