Olemme harjoitusyritys, joka on luotu Turun Ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä opiskelun yhteydessä ja jonka avulla opiskelemme ensimmäisen vuoden liiketalouden opinnot.

tiistai 13. marraskuuta 2012

Makea maanantai


Hy MakeaDesing Oy on vaikuttanut kolmen kuukauden ajan. Sen henkilöstölle on muodostunut monenmoisia rutiineja, joihin pääsette rakkaat lukijat nyt tutustumaan.

On syksyinen maanantai aamu luokassa 306. Poikkeuksellisesti markkinointi ja myynti ryhmän seuraava vastuunalainen henkilö, Johanna, on tullut kouluun ajoissa. Kaivettuaan läppärin laukkunsa uumenista, hän keittää (vahvaa) kahvia ja laittaa musiikin soimaan. Taloustiimin Henni saapuu keskelle tätä toimintaa ja istuu omalle paikalleen ryhmämme melkein pyöreään pöytään. Tytöt kertaavat kuluneen viikon tapahtumia, kun herra talouspäällikkö saapuu luokkaan hehkuttaen "ihan loistavaa biisiä", minkä kuuli autonsa radiosta matkalla ammattikorkeakouluun. Niistettyään nenänsä ja valomiekalla leikittyään Teemu keittää vettä ja etsii muhkean teemukinsa käsiinsä nauttiakseen vihreästä teestä. Kellon lähestyessä yhdeksää keskustelu ajautuu yleiseen ihmettelemiseen, sillä muut ryhmästä eivät ole vielä saapuneet paikalle. Noin kaksi minuuttia myöhemmin ovi avautuu: Kaisa, Iina ja Pekka, turkulaisvahvistuksemme, saapuvat harjoitusyritys luokkaamme. Logistiikkatiimin vastuuhenkilö Pekka kertoo olleensa aamulla hammaslääkärissä, minkä vuoksi aikataulu meinasin mennä tiukaksi. Hän vakuuttaa, että päivästä tulee kaikesta huolimatta hyvä. Taloustiimin Iinan päivää varjostaa kuitenkin pelko puhkeavasta nuhasta. Puheensorina yltyy, kun ryhmä analysoi, onko kolmikko kaikesta huolimatta "raipan" tarpeessa. Luokkamme ovi on tuskin sulkeutunut, kun markkinointitiimin päällikkö Iida sekä hiuksensa värjännyt Krista pääsevät ihmettelemään muiden menoa. Porukka kertaa päivän epistolan ja asettuvat omille, tutuille paikoilleen ympäri luokkaa. Mutta missä on varatoimitusjohtaja Kentsu?

On aika pitää viikkokokous jo mainitun melkein pyöreän pöydän ääressä. Ennen tätä toimitusjohtaja Kaisan mallin mukaan kaikki täyttävät kuppinsa ja ottavat mahdollisimman mukavan asennon ajan hampaan näykkimissä konttorituoleissa. Yleisen rupattelun korvaa keskustelu lukujärjestyksen muutoksista sekä moikkailuista sermin toisella puolella vaikuttavan Hy HittiBitin jäsenille.

Harjoitusyrityksellemme viikko on ollut tuottoisa. Olemme saaneet tarjouksia ja kampanjat ovat hahmottuneet. Myös markkinoinstisuunnitelma on kovaa vauhtia saamassa lopullista muotoaan.


Vasemmalla on taloustiimin kupit: Hennin päärynäkuosinen, Iina  raidallinen take away-versio ja Teemun  Muhkean suuri Teemuki. Keskellä on toimitusjohtaja Kaisan lepäkerttokuppi ja Kentsun kahvimuki. Oikealta löytyy m&m tiimin  Johanna ja Kristan kupposet. (Vasemmasta ylämummosta voit löytää Teemun pinkin valomiekan ja oikeasta reunasta tärkeimmän ryhmähengen luojan.)


Aurinkoista viikkoa 46!

Hy MakeaDesignin puolesta Johanna

1 kommentti: