Olemme harjoitusyritys, joka on luotu Turun Ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä opiskelun yhteydessä ja jonka avulla opiskelemme ensimmäisen vuoden liiketalouden opinnot.

keskiviikko 21. marraskuuta 2012

ASENNE RATKAISEE!

Seuraavat kolme viikkoa MakeaDesignilla on jännät paikat, Sillä maanantaina starttasi liiketalouden opiskelijoiden perustamien harjoitusyritysten myyntikilpailu. Kilpailun tarkoituksena on myydä ja ostaa tuotteita ja/tai palveluita muilta harjoitusyrityksiltä ja ennen kaikkea onnistua luomaan kontakteja muihin yrityksiin. Kisassa ovat mukana Turun toisen vuoden ja Salon ensimmäisen vuoden liiketalouden opiskelijat. Turun yritysten kanssa käymme kauppaa englanniksi ja siitä saammekin kisaan vähän lisää haastetta.

Parhaat palkitaan! Ja se toimiikin hyvänä kannustimena, mutta tärkeintähän on se, että saamme harjoittaa oikeanlaista liiketoimintaa ja että oppisimme paljon uutta. Saamme pisteitä tehtyjen kauppojen ja luotujen kontaktien perusteella ja sitä kautta selviää mikä harjoitusyritys sieppaa voiton kisan päätyttyä.

Viimeviikolla kuulimme hienot esittelyt kaikista Salon harjoitusyrityksistä. Saimme esittelyistä tärkeää tietoa ja näitä apuna käyttäen onkin helpompi lähestyä yrityksiä. Iina ja Johanna esittelivät meidän yrityksemme. Suoritimme tehtävienjaon aika pian näiden esittelyiden jälkeen, ja pääsimmekin hyvissä ajoin ennen kisaa suunnittelemaan henkilökohtaista myyntiä yrityksiin. Pekka ja Henni hoitavat kaikki ostomme, ja me muut keskitymme myymiseen. Eikä saa unohtaa muita yrityksemme ylläpitoon liittyviä asioita sillä onhan meillä myös myyntikisan ulkopuolisia asiakkaita. Yksikin merkittävä tarjous lähti tiistaina iltapäivällä kohti Turkua.

Tiimimme kisa alkoi oikein työntäyteisissä, mutta mukavissa merkeissä maanantaiaamuna klo: 8.45. Kaikki olivat hieman etuajassa ja siitä saimmekin loistavan startin päivälle. Aloimme kaikki kiireellä suunnitella ja valmistella päivän ohjelmaa. Printtasimme kuvastoja ja kampanjamateriaaleja, leikkelimme käyntikortteja ja kävimme tekemässä neuvottelujakin muutamiin yrityksiin sekä paljon muuta.

Päivät tulevat jatkumaan kiireisinä ja hommaa riittää, mutta sehän ei haittaa. On vain mukavaa, että pääsemme ihan konkreettisesti toimimaan. Töitä tekemällä aikakin menee nopeammin, sillä joululoma on tuloillaan ja itse ainakin odottelen sitä nyt jo oikein innoissani!MakeaDesignin upea esittely pöytä on katseltavissa harjoitusyritysluokkien käytävällä. Siellä on esillä mahtavia tuotteitamme, kuten joulukampanjan ihana piristävä joulukori sekä yrityksemme esitteitä. Kaikki siis tutustumaan tuotteisiimme ja tervetuloa kaupoille sen jälkeen!

Olkaamme kaikki kisafiiliksissä mukana!

Hy MakeaDesign Oy:n puolesta

-Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti